fredag 28 februari 2020

Sulor

Åhh vad jag verkligen gillar min hovslagare.. Dels att han kommer så fort han möjligtvis kan, dels att han alltid vill boka ny tid innan han åker, dels att han har år av kunskap, dels för att han är klok och vis och jag fullkomligt älskar när han säger: "Självklart ska hästen inte ha ont"

Så därför kom han på 1 dag efter mitt sms.. Jag skrev att Teo ömmar extremt mycket och han behöver sulor. Fick sms tillbaka "vi fixar det imorgon, självklart ska han inte ha ont"..

Så idag kom han, tog av skorna, noterade att han ömmade extremt mycket när skorna togs av och så på med sulor och helt plötsligt växte Teo. Sååå nöjd han blev att få sulor på fötterna och kunna röra sig utan att det gör ont. Han t om travade i hagen efter jag släppte ut honom i hagen. Nöjd, belåten och själv ska jag minnas att aldrig sko honom utan sulor..

Sko, sula och hoven.. 

2 kommentarer:

  1. Är det sulor som ska skydda hovbotten? Fattar inte riktigt var sulorna sitter, eller är det kanske mellan sko och hov det behövs? :0)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sulorna sitter mellan sko och hov och täcker hela sulan, alltså botten av hoven. Det är för att skydda sulan mot stenar osv. Teo verkar vara riktigt ömfotad och behöver hårda sulor - typ som våra kängor.

      Radera