onsdag 27 november 2019

Ridkläder

Jag tycker alltid det är bökigt att hitta vettiga ridkläder för vintern.

Thermobyxor/Oerall är rätt ok men jag har problem med längden. Sedan verkar det som om mina lår är fetare än normalen för jag tycker alltid byxorna sitter åt runt låren när jag sitter i sadeln.

Kjolar är riktigt bra då de skyddar och värmer och man ser faktiskt rätt ok ut i dem. Ja, jag gillar att se bra ut när jag är i stallet..
Problemet med de flesta kjolarna är dels att de har dragkedjor.. Jag tycker det är lite jobbigt att alltid dra upp dragkedjan och så stänga den efter ridning. Nästa problem är att kjolarna ofta är lite för korta för mig, jag vill att de går så långt ner som möjligt. Sedan är det då detta med att snö/regn åker i där dragkedjan slutar, alltså i skrevet eller vid rumpan, jag vill ha min rumpa torr, tack så mycket.
En del har omlottkjolar men då slutar de så kort vid knäna och dessutom är de av reflekterande material.  Men nu har jag hittat en sida där de har exakt sådan kjol jag vill ha!! Men priset 2300nok..
https://klesarven.no/produkt/rideskjort-matilde/
Den är dock i ull och varm, lång, omlott, täcker hästens rumpa.. Om jag har en omlottkjol kan jag dessutom ha tjock tröja och väst.. Precis som jag vill ha det. Ska jag inte unna mig en sådan???

Sedan finns ju dessa UHIP jackor som är långa, de är inte heller billiga, typ 2500kr.. Problemet där är dock att jag har fått för mig att de går sönder väldigt lätt. Dessutom kan man då inte byta jacka om man skulle behöva, jag menar om jackan behöver tvättas eller torka, då står man där igen utan skydd för benen.

Vinterskor är Mountain Horse Vinter.. De är oslagbara enligt mig. Håller ute vätan, håller inne värmen och visst, jag förbrukar ca 1 par per säsong då jag på något sätt går sönder skorna men det är de värda. Thermounderställ är givet.. Sedan vill jag då ha tjock tröja på mig med polotröja på mig under och så väst, mössa, vantar..

Som sagt, jobbigt med vinterkläder. Man vill ha massa kläder på sig men det ska se bra ut (enligt mig) och det ska framförallt vara lätt att röra sig.. och man ska inte frysa eller bli blöt.

Ca -30 grader ute och jag ska rida..

1 kommentar:

  1. Klart du är värd en likadan kjol som Matilde har. Jag är bästa shopping-coachen tyvärr. Ull håller i eviga tider. Och jag har samma problem för övrigt. En snabb titt på bl a Uhips stallbyxa säger att jag inte kommer att få dem över mina vader ens.

    SvaraRadera