måndag 18 november 2019

Kval...

Jag har nog aldrig varit med om så mycket förändringar till SM-kval, GDSM-kval och olika nivåer. Det är inget fel på det men det har ändrats mer eller mindre varje år nu och jag kan förstå varför folk frågar så mycket pga av alla förändringar och varför en del av oss har minskat ner på tävlandet.

Jag vet inte.. Jag är FÖR justeringar och att det ska bli bra för alla men jag börjar undra om allt inte är mer komplicerat än det behöver vara.. Dessutom tror jag att SM-nivån är lite väl hög eftersom kvalkravet alltid (eller nästan alltid) sänks ju närmare SM vi kommer.

Nu känns det lite som om det har backats tillbaka till hur det var förut, förutom namnen på "klasserna", numera heter det nivåer..  Förr så var man tvungen att kvala upp till A-klass och därifrån kunde man sedan kvala till SM..  Skillnaden nu är att man kan kvala från 2 nivåer (eller klasser som vi kallade det förr i tiden)..

Det som sägs nu är att de här reglerna ska vara bestående en överkomlig tid..

Rätt och slätt så blir det så här nu då:

TILL FIPO-SM

 • För att kvala till SM i T1, V1, F1, T2, PP1, V5 och T7
  krävs att du tävlar på en Nivå 1 eller en Nivå 2-tävling och kommer upp till SM-kvalen.  Se länken här:
 • Från och med 2021 kommer ett av de två sportkvalen behöva vara från en WR-tävling.

 • Du måste ha minst två giltiga kvalresultat, varav det äldsta får vara max 24 månader gammalt och minst ett av resultaten måste vara max 12 månader gammalt.
 • Vill du rida en Nivå 1-tävling måste du och den häst du skall tävla någon gång i er tävlingskarriär ha uppnått nedanstående kvalpoäng på en officiell tävling. Se länken här:
 • Vill du rida på Nivå 2-tävling krävs inga kvalgränser för att delta.

TILL GEADINGA-SM

 • För att kvala till GK-SM i GDA, GDB, GDY a-flokk eller GDY b-flokk, GDT och GDK
  krävs att du tävlar på en Nivå 2 eller Nivå 3-tävling och kommer upp till SM-kvalen. 
  Se länken här:
 • Du måste ha minst två giltiga kvalresultat, varav det äldsta får vara max 24 månader gammalt och minst ett av resultaten måste vara max 12 månader gammalt..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar