tisdag 30 juli 2019

Gaeðdingakeppni

Tjohoo!! Jag ska tävla i helgen!! Norrköping Gaeðdingakeppni SM-kval..

Jag ska tävla B-flokk, vilket är ungefär fyrgång. Min klass börjar runt 13:30-14:00 så jag har gott om tid på tävlingsplatsen. Incheckningen är inte via sms, mail utan man måste checka in fysiskt på plats mellan 08:00-12:00, lite ovanligt nuförtiden.

Jag tror inte på att jag hamnar över kvalnivån, utan lite mer under nivån, men det är så extremt kul att tävla och Gaeðdingakeppni är extra roligt. Kvalnivån för GKSM är 8,20 i B-flokk och då ska man ha kvalat in 2 ggr under året eller genomsnittspoängen ska hamna över denna summa.

Jag tror inte vi har tölten som krävs för att komma över 8,20 men det är bra övning för oss. Jag blir väldigt glad om vi hamnar runt 7,70.

Så! Mitt program då.. Pihuu, Teo har inte varit den lättaste att få in på banan eftersom han vill leka med sina kompisar vid framridningen så det ska bli intressant det här att få in honom på banan.. Men vi får väl se.

Tänkte då så här:

1.  In på banan åt höger (Dyggurs inridning är på mitten av kortsidan). Vända på kortsidan åt vänster, NICKA åt domarna och så fatta galopp. En långsida full sprätta i galopp och sen sakta ner, bryta av till trav.
2. Trav en långsida. Sakta ner på kortsidan till skritt
3. Skritt en långsida. Samla ihop på kortsidan och så starta tölt
4. Långsam tölt en långsida. Gasa på tölten i sista hörnan av kortsidan
5. Ökat tempo tölt en långsida. Minska tempot och så fatta galopp
6. Gasa som en toka på långsidan. Teo älskar att galoppera så det borde inte vara något problem. NICKA åt domarna, sakta av och rida ut.

Lite annorlunda program än Brana som jag visade mer tölt men det här ska nog bli bra. En domare har sagt till mig; Börja med WOW och avsluta med WOW så domarna blir intresserade och minns hästen. Så jag gör väl så då..

Gaeðdingakeppni SM med Brana. Prisutdelning B-flokk..
Riktigt roligt hade både hon och jag på den tiden

1 kommentar: