tisdag 9 juli 2019

Ridning, Träning, Roligt

NU har jag nog fått tillbaka min inspiration!! För nu har jag börjat träna på allvar..igen.. Det kan ha något med att det blev svalare ute, tror jag..

Träningshästen, alltså min stallkompis häst, fick en liten lektion i förrgår. Jag höll lektion och min stallkompis red. Gick väldigt bra! Hon har inte ridit på ca 5-6 veckor (tror jag) och lite nervös kanske hon var eftersom ridturerna före vila och min träning har varit en smula.. turbulenta. Men i förrgår gick det väldigt bra. Träningshästen är en väldigt villig häst men han är ung och läraktig vilket ibland kan bli lite för mycket. Den här hästen behöver lära sig att ta det lugnt, att vila på steget, vänta på ryttaren, tänka efter lite före.

Igår red jag träningshästen och vi bara repeterar allt vi tränar på t ex. Att stå still vid uppesittarpallen och vänta på kommando. Stå still och bara vara. Att acceptera tygeln. Att acceptera fram i skritt (och inte fullt ös på en gång). Att acceptera yttertygeln och inte vinkla huvudet inåt och luta sig mot inre tygeln. Att tölta långsamt. Att svara för ytterskänkel och yttre tygeln när man ska rida en volt. Att invänta tydligare kommando när man inte förstår (och inte skena iväg).. Och igår - gick det BRA! Allt bara stämde. Det är en magisk känsla när allt fungerar och att vi kommunicerar tillsammans. Jag förstår när hästen säger: "jag hajar inte vad du vill" och hästen förstår när jag säger "vi gör så här".

Teo red jag förstås också. Vi håller på och övar lite explosivitet inför Geadingakeppni. Så de var en hel del tempoväxlingar i både tölt, trav, galopp. Riktigt härligt med att Teo numera har en sådan vilja! Även om den ibland kan bli lite felriktad..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar