måndag 29 juli 2019

Planering

Ni som känner mig vet att jag är en planerare.. Jag vill alltid ha flera planer om saker inte fungerar som det var bestämt, som nu t ex med hopsläppet.

Nu ska vi låta killarna gå vid sidan om varandra och de får göra så till oktober men fungerar det inte i oktober med hopsläpp igen så måste vi tänka om. Jag har då ett gäng olika planer:

Teo ensam:
Inte optimalt men det fungerar. Lagen säger att hästar helst ska ha sällskap men det är tillåtet att de kan se varandra via stängslet.

Åtgärder:
Bygga ut hans hage en smula
Bygga en lunchhage i hagen.

Teo & Solfari:
Inte heller det optimala. Man vet aldrig om Teo fungerar med Solfari men å andra sidan är Solfari nu runt 1,5år vilket gör honom väldigt liten och ung och då brukar Teo vara schysst. Men Solfari blir ensam i hagen när jag är och tävlar, kursar, rider.. Inte heller bra.
Jag vill att Solfari ska vara med unghingstar och leka, bli stark och växa upp i en stor flock. Men unghästar har vuxit upp i små flockar överallt i Sverige och det fungerar. Det blir dock mer hantering av honom men men. Å andra sidan får jag se honom växa upp.

Åtgärder:
Bygga lunchage
Stärka staketen rejält


Så här ser våra hagar ut i nuläget.  Det gula har då Mestur & Spakur. I denna hage finns även en sektion som är lunchhage. Det ljusblåa är Teo's hage.
 
Det jag funderar på då i framtiden är att göra hagen så här.. OM det nu inte skulle fungera med hopsläppet. Jag tror jag har bestämt mig att Teo får helt enkelt vara själv i hagen.. Solfari får vara där han är - han behöver mer sällskap.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar