söndag 30 juni 2019

Värme

Men nu får det vara nog med sommar!! Jag kan ju knappt rida.. Hur GÖR folk som äger och rider hästar? Rider de i gassande solsken, typ 25-28 graders värme? Med bromsar, flugor, myggor surrande runt sig?

Själv tycker jag dels det är plågeri för hästen, de måste dels arbeta och dels kämpa mot insekterna och solen och dels tycker jag själv att det är plågeri för mig!! Jag fixar det inte bara. -30 grader, hur enkelt som helst, det är bara att bylsa på kläder men värme..man kommer inte från det.

Nåja, slutgnällt.. Jag red på morgonen imorse och tränade på volten. Övade öppna på stallkompisens häst. Han tycker det är riktigt svårt, har svårt att böja bogen på det sättet och använda yttertygeln på rätt sätt men han kämpar på bra! Riktigt nöjd blir han också när jag berömmer och ger honom långa tyglar, då sänker han huvudet långt ner, slappnar av, länger steget och frustar nöjt.

Teo och jag övade istället på tölt. Var någon vecka sedan jag töltade så jag kände att jag ville rida lite i den gångarten. Vi snurrade runt lite vid parkeringen då ridvolten är lite för tung för tölt - ja för Teo alltså, så då får man hitta alternativ. Rätt kort runda men bra runda.

Båda hästarna fick vila en stund i svalt stall och sedan ut i hagen igen medan jag åkte hem och städade förrådet. Jag har en liten lista på vad jag ska göra varje helg och den här helgen var schemat att slya rent framsidan från ormbunkar, sly och annat samt städa upp förrådet. Båda sakerna är gjorda och jag känner mig riktigt nöjd med mig själv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar