måndag 10 juni 2019

Långhelg & Hejdå

Jag börjar gilla de här långhelgerna som gör att man hinner med så mycket.
Så, vad har jag hunnit med den här helgen då?
 
Målat klart det sista jag hade kvar på vardagsrummets väggar. Pimpat klart hallen - underbart fint det blev, perfekt för mig! Så nu har jag en liten hörnhylla (öppen) där jag kan förvara skor och lite verktyg. Jag använder knappt den här ingången eftersom ytterdörren är på andra sidan.. Konstigt hus egentligen, för att komma till hallen måste man först gå in genom första ytterdörren in till isolerad altan, ut från den altan genom annan ytterdörr in till oisolerad altan och sedan in i nästa ytterdörr - därifrån har jag fotat - för att komma in i hallen.. Så det är inte ofta jag använder hallen på det sätt man ska använda en hall. Det här rummet är mer ett för-rum till gästrum och toalett. Har haft funderingar på att utöka huset så att hallen hamnar där första ytterdörren är men vad gör det när man lever ensam?? Då blir det inte så stökigt ändå att gå rakt in i vardagsrummet via balkongdörren.

 
Rensat uppfarten från ogräs har jag också hunnit med. Väldigt avslappnande att stå där och dra upp maskrosor..
 
Jag har även hälsat på och grattat min syrra som fyllde år! Otroligt mysigt att komma hem till dem, trots att jag hade lite lätt migrän, och bara få vara och njuta av dagen.
 
Hovis har skott Teo och även träningshästen på själva nationaldagen! Hovis hade missat lite när han bokade in mig men å andra sidan har varken han eller jag bråttom denna dag så vi njöt av morgonen med hästarna. Unghästen behövde varken verkas eller skos, så han fick vara.
 
Ridit har jag gjort också.. Naturligtvis. Teo är vansinnigt pigg just nu och det gör att det blir extra roligt att rida.
 
Sagt hejdå till träningshästen och unghästen. Efter 4.5 månads träning för träningshästen och ca 1.5 månads träning för unghästen var det dags att låta dem åka hem. Ägaren saknade dem.. Jag har haft otroligt roligt med dem och det har varit mycket lärorikt att få träna dem. Underbart att få rida en femgångare igen!! Eller två faktiskt men unghästen har jag bara ridit in i grundgångarterna. Så nu är det bara Teo och jag igen, tillsammans..
 
Vilat?? Nja, det kanske jag inte har gjort men jag har gjort exakt det jag planerade att göra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar