lördag 29 juni 2019

Mekaniska grindar

Nu har jag byggt klart hagar!! I nuläget då vi bara har valacker så kan vi utnyttja allt vi kan på vår hage, det kanske förändras med andra hästar.. Om det skulle komma ston eller när Solfari kommer, som är hingst. Men just nu kan vi utnyttja hagarna till max!!

Så, vi har en grundhage som just nu är riktigt nedbetad, en riktig magerhage. Sedan har vi den bakre delen av denna hage som har gräs som når ända upp till magen på hästarna - en riktig superkraftig hage.. Den kan vi öppna med 6-timmars timer om vi önskar. Just nu släpper jag in dem där ca 30 minuter men mer behöver de inte.

Och så har jag då byggt klart en lite mindre hage, eller ungefär som superkraftiga hagen. Där kommer jag sätta in en 12-timmars timer. Så vi kan öppna även denna hage inom 12 timmar efter inställning, eller max 12 timmar - man kan ställa den på 30min till 12 timmar.

Helt underbart!! I vinter har vi alltså 2 hösilagehagar som vi då kan ställa in med 6 timmar och 12 timmar och vi behöver inte stressa till stallet för att ge dem mat. Vi behöver bara ställa in timrar på morgonen och ladda med hösilage och så får hästarna det de behöver. Eller så kan vi ställa in så de får frukost och lunch.. eller eftermiddag och natt..

Det är så lyxigt med dessa mekaniska timrar..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar