onsdag 6 september 2017

Grusvägen

Tänk så lite man begär av en ridväg.. En grusväg, lång, lite kuperad, rak, lite svängar och så fri från bilar.. En sådan grusväg har jag och den rider jag på jämt och ständigt (känns det som). Men det är så jag tränar, rakt fram i varierande tempon..

Vilket jag gjorde igår. Borstade av båda och drog på reflextäcken (man vet ju aldrig när mörkret kommer) och så red jag iväg. Teo red jag på, Kjartan som handhäst. Lite skritt först och sedan tölt på Teo och Kjartan valde trav.. Det blev lite högt tempo så vi rollade lite och hade lite andra gångarter inblandade ibland men vad gör det?! Roligt var det. In i skogen på grusvägen och bara tölta på den grusväg som ibland blir sandig och mjuk och ibland är lite hårdare som en grusväg brukar vara. Lite svängar här och där och lite uppför/nedför ibland. Skogen omslöt oss på båda sidorna men när jag hörde ett stort brak nära grusvägen så valde jag att stanna..

Jag vet att det finns både älgar, vildsvin och rådjur i den här skogen och vill helst inte möta älg.
Vi stod stilla en stund och pausade för att sedan vända och rida tillbaka - i en smula högre tempo, Kjartan valde.  När vi kom fram till stallet igen (efter en stunds skrittande), så stoppade jag in Kjartan i boxen, satte på Teo boots och så red jag ut på en annan grusväg för att träna lite mer intensivt på töltandet, lite mer disciplinerat. Och det blev en bra tölt, så då avbröt jag och skrittade hemåt.. Satt av en bit från stallet och ledde honom hem.

Borstade av båda, på med back-on-track på Teos rygg och sedan massa snack med goa stallkamraterna. Det har kommit ytterligare en ny häst i stallet så det blev mycket roligt att få se den, höra om den och dessutom prata skräckhistorier om transportering.. Man har ju varit med om en hel del och det har även mina stallkamrater. Mycket roligt.. Åkte hem vid 21-tiden, man kommer liksom aldrig från stallet längre - jag har ju så trevligt med en hel del av mina stallkompisar.

Teo var inte så jättevillig att gå ut med mig och Kjartan men väl ute så kom han igång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar