måndag 27 februari 2017

Älskar att rida

Vilken underbar helg det blev.. som alltid. 

Lördag morgon blev det fodring, utsläpp, mocka, väga hösilage och så kom mamma över för att rida. Vi tog en liten sväng i supersoligt väder och hästarna gick väldigt bra. Kjartan var lite trött men han har börjat fälla så han brukar vara lite tröttare vid den tiden. 

Sedan ett kort stallmöte med hela gänget och så fixa lite med hagen..  Därefter hemgång för att göra lite hemma, ni vet - sånt där man måste göra. Dammsuga, tvätta, diska.. 
Stallet igen för att visa stallet för en isis-person och så in med hästarna. Kvällsfodra och sedan hem igen.

För att gå upp tidigt på söndagen och fodra, släppa ut, mocka. Åkte vidare till föräldrar där jag passade på att bada (älskar att bada i badkar men har inget själv) och så snacka, fika, hjälpa till med det ena efter det andra och så på med hästkläderna och till stallet. Ta in hästarna, borsta, rykta, sadla, tränsa och så träna Teo. 

Som jag älskar att träna till häst!! Det finns inget roligare tror jag. Vi jobbade på grusvägen med tölt i serpentinbågar, lite skänkelvikningar och så trav på ridvolten för att hitta bärigheten och schwunget i steget och så tölt igen på små små volter för att få under bakbenen. Han gick såå bra.  Det är så kul att få till tölten! 

Satt av, ledde honom hem och så borsta av honom igen. Tog ut Kjartan i gången, borstade av noggrannt och passade på att reda ut svansen också. In med honom i boxen och så fixa och dona lite i stallet för att sedan kvällsfodra. 

Jag älskar verkligen hästar och att vara i stall.. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar