onsdag 8 februari 2017

Familje-träning

Igår fick Annica och Sofia rida på mina två pojkar, i -10 grader..

Kjartan mår alltid gott av att tränas lite och Sofia tycker han är väldigt rolig att rida..

Kjartan och Sofia.. Foto: Annica Wolf

Kjartan ser så nöjd ut när han travar runt med Sofia, pigga steg, de luddiga öronen pekar framåt och så bara springer han på.. Som en liten söt ridskoleponny som inte har tappat gnistan.

Annica fick rida Teo. Jag behöver se hur han går ibland utan att jag sitter på och då behöver jag någon som kan säga hur det känns samt som jag kan instruera olika ridsätt. Annica känner jag sedan länge så hon är perfekt för "jobbet".

Det var en pigg pigg piiigg Teo som hon fick rida. Lite för pigg, enligt Annica. För han var lite överdrivet busig i början så jag fick faktiskt be Sofia och Kjartan skritta runt Teo på en volt medan Annica lärde känna Teo innanför dem. Efter ett tag hade båda hittat varandra och Sofia kunde rida iväg igen.. Till Annicas försvar så har hon inte ridit så mycket på ett ganska bra tag och det var kallt ute vilket gör Teo lite extra pigg samt så var ju faktiskt Kjartan på volten också vilket gör Teo lite mera glad.

De fick öva tölt.. Jag ville se vad det är som händer med steget, bakbenen - ja hela hästen faktiskt. Och så bad jag dem att rida på liten volt, stor volt, rakt spår och ta mig skjuttsiken om jag inte hittade knapparna på hur jag ska fortsätta träna honom. Han har väldigt lätt att gå bakom hand (utan ryggens hjälp) och är faktiskt en smula lat plus har inte riktigt koll på var alla ben är. Så hon fick rida på volt, med "flytta bakdelen utåt" på volten och då kom steget bättre samt undertrampet och med det ryggen höjdes, halsen längdes och nosen kom fram.. Jag kände mig supernöjd. Visst är det lite hoppsasteg och grisepass men det gör inget.. Jag vill att han ska jobba med ryggen - inte bara springa framåt.
De fick avsluta med trav (så skönt tycker Teo) och så var vi klara efter ca 30min. 

TACK båda för att ni kom och det här gör vi igen!!

Vänstra boxen: Annica & Teo och Högra boxen: Sofia & Kjartan

1 kommentar:

  1. Tack för att vi fick komma! Och som sagt, rider ju inte så mycket längre så jag är ju lite ringrostig. Men det gick ju ok för mig mot slutet ;)

    SvaraRadera