tisdag 18 oktober 2016

Ingen valack kommer

Den isis-valack som var planerad att komma i början på november... den kommer tyvärr inte.

Hästen flyttar istället till stallet precis bredvid ägaren, så ägaren slipper åka någonstans för att fodra, sköta, rida sin häst. Ägaren behöver bara promenera några meter till grannens stall - otroligt lyxigt och något jag också önskar jag kunde göra. Alltså ha ett hus med hage och litet stall..

Så nu blir det bara Kjartan & Teo i valackhagen och de 2 stona i den andra hagen. Vi får klara oss med varandra i hagarna och vi ägare får helt enkelt jobba vidare, så som jag har gjort i ca 5 år (sedan jag lämnade mitt ex) och så som sto-ägaren har gjort i ca 1.5 år här hos oss...

Rent krasst kan man väl säga att det blir enklare nu eftersom jag bestämmer hur "mina" hästar ska ha det i "min" hage helt själv.. Det finns ingen annan som jag behöver komma överens med - inte för att jag är så svår att komma överens med (tror jag) men ändå.

Nu kan jag själv styra hur mycket flocken ska äta, hur ofta, när de ska komma in och allt som har med flocken att göra..Så..... "Inget ont som inte för något gott med sig.. "

Jag välkomnar nya valacker till flocken, bara så ni förstår det.. Men allt går så mycket lättare när man är ensam och bestämmer över flocken själv..


Bara vi två..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar