fredag 15 januari 2016

Så fick hästarna stå inne igen på nätterna

Visst är livet roligt med det faktum att ingenting är spikat och att man kan ändra sig och göra på nya sätt??
Så blev det nu.. hästarna får stå inne på box på nätterna igen. Eller än så länge bara Brana, Svipa, Kjartan får vara inne och Rakel plus Kria får än så länge vara ute.

Det är nämligen så att vi människor arbetar lite olika tider och min lilla gula dam, Brana, är lite jobbig när hon är i hagen utan Svipa.
Detta innebär då att jag får vänta i stallet några timmar före Nillas ankomst och under Nillas ridning, då jag inte rider mycket och har gjort ganska mycket före Nilla kommer...  Dessutom svettas Svipa något så fenomenalt vid ridning och det känns inte riktigt bra att släppa ut henne direkt efter ridning.

Att begära att Nilla ska släppa ut våra 3 hästar varje kväll bara för att min dam är lite svår känns inte helt ok - det är en bit att gå i mörkret ner till våra hagar.  Jag tar ju in alla 3 på eftermiddagen och det gör jag då jag behöver hantera Kjartan och Brana och eftersom Svipa då blir själv i vår hage så kommer hon in också.

Så, för att lösa "problemet" kommer nu hästarna sova inne på nätterna ett tag framöver (igen). Men det blir en liten twist på det hela.. Fredag natt till söndag morgon får hästarna vart ute dygnet om och söndag natt till fredag morgon sover hästarna inne. Dessutom kommer hästarna då få eftermiddagsgiva hösilage, vilket inte alls är fel..

Visst är vi ombytliga men det är så vi fungerar hos oss.

Snodde bilden från Nillas Facebook. Svipa var mycket nöjd med att komma in igår, efter 2 dygns utevistelse

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar