torsdag 7 januari 2016

Faran är "över"..

Eller nästan över.. Om ni bara visste hur dåligt jag sov måndag natt till tisdag morgon, tror det blev totalt 2 timmar den natten.. För så nervös jag var. Veterinären hade inte gett mig goda förhoppningar och jag låg där och tänkte på vad som skulle hända och med det berömda "OM" med i tankeverksamheten..

Men så var det tisdag morgon och dags att åka till stallet med mamma.. Vi åkte dit, hämtade upp hästarna kl 06:00 så de fick lite frukost inne. Jag kopplade på släpet och sedan åt vi frukost i stallet. Alltid lika mysigt att äta frukost i stallet då man hör hästarnas nöjda läten, tugga på hö, frusta lite.

Vid 7-tiden packade jag in Brana i släpet och så drog vi iväg till Evidensia.. och kom fram efter 20 minuter. Hehe, lite väl tidigt men men.. ibland är trafiken hemsk och ibland inte. Passade på att väga henne också och hon vägde 350kg, samma som förra gången.

Veterinären Henrietta kom och så fick vi börja springa i vita gången. Brana hade 3 graders hälta förra gången men den här gången var det under 0,5 grader. Så knappt synlig hälta.  Sedan kollade veterinär av benet och det var helt godkänt.

Och så var det dags för lite droger igen på Brana och så till Ultraljudet. Det såg bra ut, inga senskador, inga större problem men ändå liiite irriterat. Så lite mer cortison i kotsenskidan och order om att hon ska stå inne på nätterna och vara ute på dagarna hädanefter, för jämnan..  Sedan börja rida igen på söndag om hon ser bra ut. Tänk så det kan gå va?

Brana förvånar både mig och veterinär om och om igen. Hon läker så bra och både hon och jag har fullt förtroende för vår veterinär.
Från total ledsenhet till total lycka.. Vi ska tillbaka den 2/2 för en kontroll så allt ser bra ut.

Veterinär och jag snackade igenom en hel del också. Alla olika alternativ. För som veterinär sa "hästen är så fin så vi ska försöka med allt vi kan".. Vi börjar med dessa sprutor hon får, blir hon inte bra så blir det andra metoder och som sista utväg en operation..  Men det är långt dit så vi får se vad som händer.

1 kommentar: