torsdag 16 april 2015

Sommarförberedelser

Det märks att det börjar bli varmare ute.. Fåglarna kvittrar mer, hästarna fäller pälsen, brunsten kommer och jag får vårstädnoja..

Så  jag passade på att städa bland mina hästsaker, placerade vintertäcken längst bort, flugtäcken nära och sorterade rena/skitiga täcken. Rätt skoj faktiskt. Hittade en del saker som jag hade undrat vart de hade tagit vägen.

Nilla och jag bar ner badkaret till hagen och fyllde det med vatten. Skönt, nu är det slut med att kånka vatten i dunkar - nu fyller vi badkar med slangen.. Snart tar hösilaget slut också och vi kommer inte öppna en ny bal utan nu blir det torrt hö som gäller. Så vi ska ta och kratta rent runt vår fodringplats också..

Mocka hage blir också en sak vi ska göra den här månaden.. Tack och lov för vår snälla stallchef, för vi kan tömma bajset nere vid hagen så kommer han ner med traktorn och tar hand om detta. Annars hade det blivit många skottkärror uppför en brant backe för att tömma bajset på gödselstacken, nu blir det bara en kort sträcka..

Jag börjar också fundera på blommor hemma.. Förra hösten rev jag bort en massa "skräp" enligt mig, kanske en del andra förfasas över vad jag har gjort, och det här året vill jag planera hur jag vill ha min tomt. En hel del bra saker såsom jordgubbar, potatis, ärtor - saker jag kan skörda och äta - vill jag ha men också vackra saker såsom pelargon, rhododendron - saker mördarsniglar inte äter upp..
Härligt med våren!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar