torsdag 30 april 2015

Hönsmamma??

Jag har blivit en hönsmamma.. Jag tvekar inte ens med att säga det.. 
Jag är en hönsmamma!

Ja, då till min häst.. och min hund. För igår när jag skulle rida så insåg jag det.. Brana står där i gången, med träns, sadel, inget konstigt med det men sedan kommer det.. 
  • Fårskinnsvojlock.. Just det, Vojlock, inte bara en pad utan en vojlock som täcker hela sadeln underifrån. Denna fick jag börja med då hon fick skav av sadeln (en close contact) och hästar muskelbygger tydligen bättre med fårskinn - enligt sadelmakaren.. 
  • Fodrat ländtäcke, för hon kan ju frysa när vi skrittar och så blir hon blöt på baken då det regnade.. 
  • Senskydd med ludd på alla 4 ben, för hon kan ju sträcka sig eller skada sig och det går ju inte för sig, ludd måste hon ha då hon annars får skavsår... 
Men vad har hänt?? När blev jag så här hönsig?? Är det för att jag står med massa fullblod helt plötsligt som har all världens skydd och täcken på sig (dock inte ute i hagen?!) eller är det för att Brana har varit skadat 1 år och jag gör allt jag kan för att rehabilitera henne säkert?  Hmm?? De billiga hästaffärerna såsom Börjes, Hööks är nog jätteglada över min köphysteri då jag har köpt en hel del som inte fungerat och som ligger och skräpar hemma. 

Vi är dessutom färgkoordinerade. Svart träns, svart sadel+schabrak med fårskinnsvojlock mellan, och så svart ländtäcke och svarta skydd med fårskinnsludd.. VA? Kom igen, ni söta ponnyryttare.. Jag vinner matchningen!

När jag sedan släppte ut henne i hagen fick hon på sig andra senskydd bak plus lite tjockare täcke (ska ju bli minusgrader ute inatt) PLUS ett tunnt regntäcke (för det tjockare inte håller tätt).. Suck.. Vart ska det här sluta?

1 kommentar: