tisdag 28 april 2015

Hovis...

Då har Brana, Svipa och faktiskt Kjartan fått sina fötter pedikyrade.. Vackra fötter med svarta sulor bak och röda sulor fram.. Jag ville helst ha rosa, Nilla ville ha gula och Kjartan ville ha guldiga men eftersom färgade sulor inte finns i roliga färger med så liten tjocklek så fick vi nöja oss med standardfärgerna..


Min hovis garvade rätt rejält när han såg Branas skor.. Totalt nedslitna, ingen tåkappa kvar och nästan delade skor vid tån.. Joo, jag sliter hårt på mina hästars skor och det har bara gått 7 veckor! Han undrar hur det ska bli när vi inte bara skrittar utan när vi har andra tempon men men.. 
Den dagen, den sorgen. 

Mamma berättade att Kjartan knappt sliter på sina skor men nu när han fick sina skor omsulade så syntes det väldigt tydligt att de var slitna.. Så han har nog hamnat med i Anna-sko-ätar-gänget.. 

Men jösses alltså vad hovis är dyr.. Jag gillar min hovis och kommer aldrig byta förrän han går i graven - har haft honom i ca 15 år och är supernöjd - men islandshovslagare är dyra. 
Skillnaden på fullblodshovslagarna (jag har ju några i stallet som har andra hovslagare) de tar ca 800-900kr för en normal skoning. Våra isis-hovslagare (vet en del i Vallentuna-området) tar mellan 1200-1800kr för en normal-skoning. 
DET är skillnad det.. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar