måndag 16 februari 2015

Vilken härlig hästig helg!!

Jag har haft en UNDERBAR helg.. Det har bara varit häst häst häst häst häst.. 


Lördag morgon så morgonfodrade jag för att sedan dra vidare till två stall i Bogesundslandet och hålla lektioner. Inte alls många elever men desto roligare elever.. Efter 2 timmars lektionerande var det dags att åka hem igen.

För att sedan åka till mitt stall igen! Nilla & Jag tog in våra hästar och så fick Nilla en liten lektion av mig. Det har verkligen gått framåt för dem och jag blir imponerad av deras flygande pass. Det är dags för Nilla att börja sätta igång på allvar och eftersom jag inte ska tävla det här året så passar jag på att träna/driva på Nilla & Svipa för fullt. Jag har ett eget mål med deras tävlande och jag hoppas det uppfylls men det får tiden utvisa. 
Efter de hade tränat sig svettiga så promenerade jag till stallet och slängde på Brana lite kläder och Kjartan fick ett träns och så tog vi vår skrittrunda som vanligt tillsammans med Svipa som behövde sitt avslut. Passar perfekt med att skritta av i ca 30-40min.

Vi tog en fika i stallet och hade så där underbart mysigt i stallet som man kan ha när man trivs..

Söndagen fick jag sovmorgon medan Nilla morgonfodrade.. Vi gör så, Nilla & Jag.. En av oss har en hel dags fodring och så får den andra av oss ta den andra dagen, varje dag, varje vecka, hela tiden gör vi så här eftersom vi sköter våra hästar helt själva i vårt stall.. Vi har gjort det lite bekvämt för oss också, höbal nere vid hagen och våg likaså där nere. Vattendunkar kör vi ner till hagen och vattenbaljorna är vintersäkrade. Skjul har vi byggt upp också i hagen.. Såå, vi är smarta hästmänniskor som gör det lätt för oss. 

När vi sedan träffades i stallet på dagen så tog vi in våra hästar för att åka och titta på ett annat stall. Inte så att vi funderar på att flytta men det kan vara intressant att se hur andra stall ser ut och skulle det vara ett "klipp" så har vi inte missat något. 
Men sedan blev det en favorit i repris.. Nilla fick sig en lektion, och en filmning, i detta extrema iskalla väder vi hade i söndags. Vinden gjorde att det blev minst -10 grader. Det såg bra ut men eftersom filmkameran kom upp blev Nilla medveten om denna och red lite sämre, ungefär som när man har publik och domare.. Det är bara att öva på! 
Sen blev det på med Branas kläder, på med Kjartans träns och så drog vi ut på en skrittrunda igen så att Brana får rehabiliteras och Svipa får kylas av.  Brana var lite piggare idag kan jag lova och ville gärna stegra eller tölta, vilket hon inte fick göra förstås.

Branas rehabilitering ja.. Jag tyckte det inte hade skett några förändringar alls och såg inte alls fram emot framtiden med Brana men nu i helgen har det kovänt.. Benets svullnad minskar mer och mer och värmen i benet är ett minne blott. Så det går framåt!

Ut med hästarna i hagen och så väga lite hö.. Ida beklagade sig över kylan men hon hade fått ett nysytt täcke av matte..

Sen hemåt, sätta igång brasan hemma.. Busa med Ida lite mer och förbereda sig för en arbetsvecka igen. Totala mängd stalltid lör-sön: Minst 10 timmar.. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar