onsdag 25 februari 2015

Medlem i SIF

Jag tillhör de som har valt att INTE bli medlem det här året. Anledningen till detta är att jag inte tävlar just nu och det är faktiskt den enda anledningen till att jag är medlem, det faktum att man måste vara medlem för att kunna tävla. Det är mycket få gånger (kan räkna antal på en hand för hela tiden jag ägt islandshäst) som jag har gått på kurser för SIF eller för min lokalklubb.

Som medlem i SIF har man förmåner, t ex tillgång till World Fengur, 5% rabatt på Agria (men jag har inte agria) och 10% rabatt på Kolbäcks säteri.  Tidningen Islandshästen får man också.
Med ryttarlicens, som man också då måste ha för att tävla, så ingår en kollektiv olycksfallsförsäkring, vilket innebär att under deltagandet på arrangemang anordnade av lokalklubb (måste vara ansluten till SIF) eller SIF samt resa till och från detta arrangemang så är man försäkrad. Om läkare/tandläkare krävts så omfattas även kläder plus hjälm

Alla lokalklubbar har olika förmåner så där får man gå in på respektive hemsida för att se vilka förmåner som erbjuds men det kan vara allt från att hyra billigare släp, till billigare tävlingar..

Jag tycker (tyvärr) inte att Islandshästen innehåller så mycket rolig information, det är mest avel och hingstar. Ibland blir det härliga glimtar av en hobbyryttares liv eller matnyttig information om skador, stall eller dylikt men oftast bläddrar jag igenom tidningen på 5 sekunder och sedan låter jag den vara. Denna tidning är säkert jätteintressant för de som gillar att lusläsa om islandshästarna men tyvärr är jag inte en av dem.

Att vara medlem för att kunna tävla är något jag har accepterat, det var samma sak när jag tävlade stor häst och eftersom jag inte tävlar det här året så behöver jag inte vara medlem. Att betala ca 500kr för att vara medlem ett år är kanske en liten summa , bara 41kr per månad men det finns annat att lägga dessa pengar på i nuläget.

Jag tillhör även de som söker billigaste alternativ när det gäller lokalklubbarna eftersom ibland känns det som om de stora klubbarna med flest medlemmar är dyrast, vilket ibland känns lite konstigt. Jag är mycket medveten om att de stora klubbarna gör mycket för medlemmarna plus organiserar stora tävlingar men ändå. Stormur, som borde vara min lokalklubb då den är nära, har varit min lokalklubb. Egentligen borde det väl i nuläget vara Blidfari, då jag bor i Norrtälje så vi får se..

Hitintills har jag varit medlem i Taktur, Blidfari, Stormur och jag tycker nog att alla klubbar är likadana. Ibland jätteaktiva på deras hemsida, ibland inte. Ibland jätteaktiva för medlemmarna, ibland inte. Ibland många tävlingar, ibland inte.. Så, det känns inte som någon större skillnad mellan klubbarna.  Plusset tidigare har varit att när jag har varit medlem i Stormur så har deras tävlingar varit billigare men de organiserar inga mellanstora tävlingar så numera är det inte det som får vågskålen att tippa över.

Vi får se vilken jag väljer nästa år. Jag har gillat alla klubbar där jag har varit medlem. Inget ont om någon utan alla har varit helt ok.

Bjuder på en liten bild där vi vann en tävling. Prisutdelningen var lite senare än finalridningen så hästarna fick pusta ut i boxarna medan vi tog emot priserna. Ida fick agera "häst".. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar