tisdag 10 februari 2015

Mera skritt

Igår kväll så blev det stallet då (igen).. Hästarna togs in, Kjartan - som ändå är 29 år - får fri tillgång på hö i boxen, jag borstade av dem och så sadlade jag på Brana. Nilla tog sin Svipa på en tur också.
Vi tog den sk. Brana-rundan.. Dvs en runda som är speciellt anpassad för Brana, bra rak väg som går runt några stall, det tar ca 30  minuter.  Kjartan hänger med som handhäst..

Efter Brana och Kjartan var tillbaka till stallet så drog Nilla iväg på en lite mer seriös runda där Svipa får jobba i andra gångarter. De kom tillbaka sjöblöta..

Branas bakben, som är den enda skadan som är kvar (kotsenskideskadan), ser väl sisådär ut. Svullnaden pendlar upp och ner beroende på väder. Iskallt väder med mycket snö = ser nästan normalt ut och kallt ben.. Lite varmare väder med nedtrampad snö = lite mer svullet och ibland varmt.  När jag har henne lindad så blir benet normalt igen men svullnar upp direkt när jag tar bort lindan. Detta betyder att det är vätska och ingenting annat och att man kan få bort vätskan, det är tydligen positivt enligt veterinären.

Vi skrittar på till vecka 13 enligt veterinärens rekommendation och sedan är det återbesök igen. Lite skritt kan inte skada då hon går i hage dygnet runt och sprallar..
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar