måndag 9 februari 2015

Aachennosgrimma & Pullarnosgrimma

ÄNTLIGEN!!

Ja, jag skriver ÄNTLIGEN då FEIF äntligen har fått upp ögonen att AVEL och TÄVLING inom islandshästvärlden är samma sak och bör ha samma regler.

Aachennosgrimma, remontnosgrimma och pullarnosgrimma - ja eller vilken nosgrimma som ligger nedanför och utanför bettet - är förbjudet att tävla med OM du har ett bett med hävstång, det har det varit ett bra tag.. Men nu är det även förbjudet inom avelsvisningen.. Det var fasiken på tiden!

Jag avskyr att se dessa 4-åringar (hästar) som rids fram och tillbaka på passrakan med boots, stång, aachennosgrimma. Jag tycker verkligen inte att så unga hästar bör pressas så mycket och jag gillar inte det faktum att de rids in vid 3 års ålder men det hör kanske inte hit.. Jag är så nöjd med att FEIF nu har förbjudit dessa nogrimmor i kombination med dessa skarpa bett. 

Det här är numera förbjudet.. Pelhamstång med aachennosgrimma.. 
Jajamensan, det är jag och Ketill på tävling... Jag säger inte att jag är perfekt heller men det här var några år sedan..

Min lilla unghäst Frenja som jag red in vid 4 års ålder. Här är hon 5 år och på sin första tävling, T8-klassen bara.  Vanligt bett, 140 grams boots och bygelnosgrimma. För att vara efterklok kan jag nog säga att jag borde ha ridit utan boots.. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar