tisdag 23 september 2014

Skendräktig Ida.. igen

Jamen så var det dags igen för Ida att bli skendräktig, andra gången i hennes liv.. Hon löpte i augusti och nu anser hon att hon ska få valpar.. Hur jag märker det? Jo, hon blir extra mattig, vill bara vara PÅ matte och om matte går iväg någonstans så skriker hon.. Hon bäddar och t om tar en av sina gamla leksaker och placerar leksaken nära tuttarna.. Och så blir hon så där patetiskt-söt-liten.. Ni vet, som en liten valp kan bli..

Det finns lite olika råd på det här med löp och skendräktighet.. En del säger att man ska minska ner på maten under löpet och en del säger att man ska minska ner på maten vid skendräktigheten och motionera mera. En del menar att tiken är hormonell då och behöver lite mer kärlek än tidigare.

Att minska ner på maten är uteslutet för mig då Ida själv matvägrar av och till och särskilt vid löp och skendräktighet. Att motionera, tycker ändå vi promenerar och leker rätt mycket. Kärleken kommer automatiskt då hon blir extra klängig vid den här tiden så matte ställer gärna upp som kelare..

Lite jobbigt är det dock på jobbet då hon bara vill sitta i famnen..

Matte, får jag komma upp??

Om jag ligger på mattes arm och håller fast henne så försvinner hon inte.. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar