onsdag 10 september 2014

Grusvägen = 1 timmes skritt

Vi (Nilla & Jag) har räknat ut att den här grusvägen vi rider på tar ca 1 timme i aktivt skrittande med hästhäst och allt. Det är superbra då jag ska skritta 1 timme på Brana var/varannan dag fram till ca 21 oktober.

Nu ska jag dock tillägga att jag skrittar inte med långa lösa tyglar och låter Brana bara lufsa fram utan här är det mer aktivt tempo med fokus på form, aktion bak och av och till rider jag öppna/sluta plus skänkelvikningar. Japp, MED Kjartan som handhäst. Han jobbar på att hänga med så av och till blir det lite trav för honom - Brana skrittar med långa steg och dessutom då rätt fort.
Det märks redan att det börjar ge effekt för Brana börjar se slimmare ut, under vilan har har hon sett ut som ett gammalt märr som har haft massvis med föl, men nu börjar även bakdelen rundas mer så sakteliga så som jag vill att den ska se ut. Jag har ca 9 månader på mig att få henne till att hamna i topptrim igen..
Kjartan går ner i vikt och börjar höja ryggmusklerna - det gör honom gott att promenera så här utan ryttare.

Just det att Kjartan går ner i vikt är inte så bra så nu har jag ökat på hans hö-giva med 1 kg samt så får han faktiskt lite (0,1kg) kornkross uppblött med vatten. Han är ändå 28 år och ska inte vara lika slimmad som våra tävlingsmoppar utan mer åt det rundare hållet så att han håller hullet vid ev. sjukdom. Jag menar inte att han ska vara fet men han får gärna ha lite mer hull än att man känner revben vid beröring..
Skrittrunda.
Från vänster: Svipa, Kjartan, Brana.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar