onsdag 24 juni 2020

Underbara mornar, mitt på grusvägen

Jag måste säga att jag verkligen gillar att gå upp tidig morgon, klä på mig och åka till stallet. Det är milt väder, allt är lugnt överallt, fåglarna kvittrar, solen har precis börjat kika upp ovanför grantopparna och hästarna är mysiga.

Det blev en runda med Teo igen,. Jag rider som sagt jättetidigt för att undvika solen och värmen, inte min favorit och så tycker jag faktiskt det är lite djurplågeri (och människoplågeri) att rida i 30-gradig värme. Då rider jag hellre tidig morgon.

Vi fortsätter med våra tölt-övningar, dels med alla tips från bröderna Häggberg, men också en hel del enligt min 3-års plan på Teo. Så det blev skänkelvikningar i tölt längs grusvägen och så öppna-rörelsen på grusvägen och lite tempoväxlingar.

Jag övar också på att rida i mitten på grusvägen. Inte det enklaste kan du tro då hästen gärna vill ha en "vägg" att stödja sig mot. Teo vinglade hit och dit men efter en massa korrigeringar accepterade han läget (om än motvilligt) att gå i mitten. Prova att rida i mitten och se hur svårt det är! 

Det blev den här lilla grusrundan 2 vändor och så jordvägen i 2 vändor också. Ridtid: ca 45 min.
Svettig häst, svettig ryttare men hästen fick spolas av.. Tänk när Teo var 4-5 år, då var spolandet en riktig låång historia med att först få honom att gå in i spolspiltan och sedan inte krypa ur skinnet när vattnet kom på honom. Nu står han och nästan njuter av vattnet.

Bromsarna har börjat dyka upp också. Tack och lov inte lika mycket som det förra stället jag stod på, då fanns det kossor i närheten och de drog till sig miljoner med broms - men ändå en del broms.
Massa flugspray och så ut i hagen.

Solfari mår också bra i hagen.. En smula varmt är det för honom. Ibland tar jag in honom, ställer upp i gången, borstar och kratsar hovar för att vänja honom vid vuxenlivet. Han är väldigt lätthanterlig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar