onsdag 17 juni 2020

Hovis

I måndags fick Teo nya skor.. Det är alltid så otroligt roligt att träffa min hovis, han har alltid massa intryck och kommentarer. Riktig hästkarl är det också! Är intresserad av det mesta med hästar och det bästa är att han själv rider/äger islandshästar och vet det här med gångarter.

Teo har varit lite svår med skor, inte svårskodd, inte bökig men tunna hov-väggar och sulor vilket gör utmaningen lite större för min hovis. Tidigare har Teo haft hårda plastsulor plus solepack mellan sko och hov men jag har noterat att han ömmar lite när han går på stenar. Så min hovis har funderat, snackat med sin mentor (trots 34 års hovslageri har han fortfarande ett bollblank - underbart) och jag har funderat och till slut har vi kommit fram till en lösning.

Det blev silikonsulor och ingen solepack utan "frogdressing".. Haha, när jag läste på flaskan tänkte jag: Grod-gegga?! Men det är så att tydligen heter stråle på engelska frog. Så han fick antibakteriell vätska på strålen istället för solepack som är mer som modellera.

Vilken skillnad det blev! Ledde ut honom på gruset och hela Teo böljade i skritten på gruset och var jättenöjd med sina nya skor.

Underbara hovis!! Världens bästa..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar