tisdag 9 juni 2020

Träning på volten

Igår var en riktigt kvalmig kväll.. och denna kväll hade jag beslutat att träna på ridvolten, hur tänkte jag då? Ridvolten fullkomligt gassade i solsken och vinden lyste med sin frånvaro.

Men men, skam den som ger sig. Vi övade väldigt mycket sidvärtsrörelser åt båda hållen, från ena långsidan rakt över medellinjen till andra långsidan och så tillbaka. Från långsidans hörna hela vägen längs med fyrkantspåret till långsidans andra hörna.. Flytta bakdelen, korsa benen, trampa fram, under, över..  Riktigt jobbigt enligt Teo.

Sedan liten volt, samla och galopp. Liten liten volt i galopp med massa luft i framdelen och rejält tramp bak. Stanna, berömma, byta varv och så samma sak i andra varvet. Pihuuu, jag var svettig, Teo var svettig men det gick bra!

Efter en stund avslutade vi och in till boxen där han fick pausa medan jag borstade av Solfari, som tyvärr börjar bli lite tunn nu. Han är ung och hingst vilket gör att det där med att beta hela tiden inte är så skojsigt och eftersom vi har kapat hagen pga våra äldre hästars rondör, så blir Solfari lite lidande. Han har mer eller mindre fri tillgång på hösilage i boxen men jag måste nog sätta in honom på kraftigare bete någon timme eller så länge jag kan när jag är i stallet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar