onsdag 22 augusti 2018

Handhäst, Hösilage, Sto borta från hagen

Igår tog jag det rätt lugnt i stallet.

Till att börja med så har sto:et som gick i vår hage, i en egen hage, flyttats på från vår hage. Det fungerade inte med att ha henne där då hon sprang omkring och skrek som en vettvilling hela dagarna när våra killar gick iväg typ 30 meter från staketet. Så hon står numera i sin vanliga hage men en positiv (egentligen negativ) grej är att en annan ponny som står i storhäststallet har fått en spark och genom detta fått en spricka i benet, står numera bredvid henne i hagen och ska göra så i typ 10 veckor. Så allt löste sig där.

Så Therese och jag demonterade sto-hagen i vår hage så våra killar fick tillbaka sin stora hage igen. Sedan har vi öppnat säsongens första hösilage-bal. Alltid lika spännande att se hur maten ser ut den här säsongen. Kortklippt som tusan är det, inte undra på med tanke på hur kort gräset var under sommaren, och torrt som attan. Det är mer inplastat hö än hösilage. Men nu har vi börjat fodra våra killar, morgon som kväll. Dock bara 2 kg per häst/pass men ändå. Killarna blev väldigt nöjda med vår förändring.

Jag passade på att tränsa Kjartan och sadla, tränsa Teo och red ut en sväng. Njöt av kvällen, naturen och kylan. Båda killarna gick bra och var väldigt pigga och glada. Skönt att få ta en kvällstur så här i min ensamhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar