söndag 12 augusti 2018

Hagbygge

Det var mig en väldans massa byggande av hage i helgen. Stora sto.et som ska stå i vår isis-hage ett tag har flyttat ner till oss. Vi byggde allt i lördags, en väldans massa pinnar och en väldans bred kanal så våra killar inte ens kan sniffa på damen.

Allt för säkerheten. Stark herrejösses-ström i trådarna (tack och lov för mitt batteriaggregat) och eftersom det här sto;et får hö i hagen så fodras hon lite dolt i en grop så den hungriga ponnyn i isis-flocken samt Teo inte får för sig saker.

Utsläppet gick mycket bra. Sto:et var nöjd, lugn med sällskapet - det är något hon kräver, hon kan inte gå ensam i hagen och ponnyn brydde sig inte i hagen bredvid och inte heller ponnyns ägares islandshäst.

MEN.. Mina två killar var mer intresserade. Teo gick runt hagen och snyggade till sig med att dra in magen, kröka nacken men insåg att det var inte värt det och slutade intressera sig efter ett tag. Eller han är intresserad men insett att det är inte värt mödan - han kommer ändå inte åt henne.
Kjartan däremot flörtar för fullt. Han står så nära han kan vid staketet och spetsar öronen, hummar, snackar med henne så fort hon tittar åt hans håll.

Tack och lov, än så länge inget slagsmål men vi får se vad som händer. Två brud-intresserade killar (Kjartan & Teo) , 2 hungrig-intresserade killar (ponnyn och Teo) och nu börjar den tid då hungern riktigt slår till och de blir hysteriska på maten. Våra killar får ju inget foder alls just nu för hagen ger tillräckligt med gräs för att de ska hålla hullet. Teo kan vara rätt hård när han sätter den sidan till..

Skönt dock att det gick så väldans bra.. Vi alla kan pusta ut men det är klart - detta gäller bara så länge hagen håller och strömmen är massiv...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar