tisdag 21 augusti 2018

Dags att börja fodra

Nu har det blivit dags.. 

Kjartan har nästa under hela sommaren fått extra grovfoder, eftersom han är äldre och inte kan tillgodose sig de små ynka grässtråna som har funnits i hagen.
Teo har klarat sig men börjar bli extremt hungrig nu samt nu börjar jag känna revbenen och det har gått fort från lite lätt hull till smal. Dessutom börjar han bli rejält elak i hagen eftersom han är hungrig.

Nu har även vår ponny börjat visa tecken på att han går ner i vikt!! Ponnyn!! Som brukar vara den tjockaste i flocken. Men jag stod typ 20 meter från ponnyn i hagen och såg revbenen under den där långpälsade hårremmen som han har lyckats få till nu under hösten. Då har det gått lite för långt och lite för fort.
Den enda som fortfarande är lite mullig är vår yngsta förmåga i hagen..

Så i helgen öppnar vi säsongens första hösilage-bal. Vi ville det inte, utan vi ville hålla på balarna fram till september/oktober men det går inte. Hästarna måste få lite käk varje dag och med tanke på hö-priset vi har i vårt stall det här året så vill vi inte ge dem hö.
Kjartan har som sagt fått hö men typ 150kg hö totalt under juni-augusti kostar lika mycket som en stor hösilagebal, som då hade räckt i 6 månader för Kjartan - det är inte ok.  Jag förstår att bönderna höjer priserna - marknad & efterfrågan - men det känns lite tufft..Inga kommentarer:

Skicka en kommentar