måndag 6 november 2017

Vila, Peter-kurs

Hästarna har vilat mer eller mindre hela föregående vecka, mycket för att jag har pysslat med mitt avlopp som har installerats hela veckan. Det har tagit mycket kraft från mig då hela framsidan är förändrad..  Men i lördags tog jag ut killarna på en liten tur på grusvägen, en väldigt kort en men den fyllde mig med massa energi..

I söndags var det dags för Peter-kurs igen. Åkte till stallet, släppte ut killarna i hagen, mockade, käkade frukost i stallet med mamma och sedan ta in Teo, på med transportskydd och så åka mot MarmaTorp. Väl framme fick Teo vänta i transporten en liten liiiten stund medan jag sa "hej" till alla och gjorde mig redo för träningen. Ut med Teo, på med prylarna och så in på banan.

Det var en annorlunda Teo...  en ny Teo.. En Theodór som var taggad, visste vad han skulle göra och ville visa upp sig. För JÖSSES säger jag!! NU äntligen börjar något ske. Nu.. efter månader av låångsamt tempo tölt, vixlingar, rollningar, ojämnt tempo, osäkerhet så bara "matade" han på. En-två-tre-fyr.. dunk-dunk-dunk-dunk.. Jämna steg, mycket "sitta på rumpan" och väldigt lätt/luftig fram.
Peter sa att vi sannerligen följer vår utstakade plan och han hade bra undertramp.. Jag bad honom rida så jag kunde få se och jajamän.. Fint skrittsteg med bra tryck, bra tölt och fin trav. Härligt!!

Skritta av, massa beröm och så till lilla gästhagen för att vila.. Jag satt och tittade på alla och njöt sedan av en underbar lunch som MarmaTorp hade tillagat. Och så lektion nr 2.. Ännu bättre!! Så jag red nog bara en 15 minuter och sedan avbröt jag eftersom bästa berömmet till en häst är att sluta... Så jag avslutade det hela och så ledde jag honom en stund för att sedan packa ihop allt och åka hem igen.

Vilken underbar dag!! Här kände jag mig lite sorgsen under helgen då jag saknade Brana och så bjöd Theodór på det här!! Ska nog sluta kalla honom för Teo nu.. NU är han nog vuxen och ska få höra hela sitt namn och inte sitt "barn-namn".. Bästa superduktigt Theodór - NU har vi klivit upp ett steg på den evighetslånga träningstrappan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar