fredag 10 november 2017

Mycket vila

Det har blivit en liten ofrivillig paus i ridandet med några få ridstunder, kurs i helgen som var t ex. Detta har berott på att avloppsanläggningen hemma hos mig har tagit mycket energi samt så blev jag förkyld på köpet veckan efter. Men NU äntligen har jag börjat komma ur förkylningen också och orkar nog med att börja rida igen.

Hästarna mår inte dåligt eftersom jag är där varje morgon och kväll (före och efter jobbet) för att fodra, släppa ut/in, mocka, vattna och kolla av dem. Pojkarna går "halv-ihop" vilket innebär att Kjartan går i lunchhagen på morgonen för att hinna med att äta lite hösilage och efter ungefär 6 timmar så öppnas grinden och Teo kan komma in i lunchhagen - för att äta upp det som Kjartan inte vill ha. På det här sättet får båda en bra stund själva i sina hagar och en bra stund tillsammans i gemensam hage.. Båda behöver sällskap men eftersom Kjartan äter lååångsamt och Teo äter fort-fort så behövde jag lösa det på det möjligaste smidigaste sättet och då blev det så här.

Båda har lite mage men inte för mycket och sannerligen inte för lite, så de verkar få det de behöver. Men jag har inte tränat dem på ca 2 veckor så vi får se vad som händer när jag börjar träna dem igen. Det är en mörk månad med massa lera och regn, så jag tror inte hästarna mår dåligt av en liten vila, frivillig eller ofrivillig..

Men ikväll tänkte jag nog börja träna igen.. Så får vi se vad min kropp säger..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar