torsdag 11 augusti 2016

Tårar & Glädje

Varje dag fäller jag en liten tår för min lilla gula guldprinsessa som fick gå bort på tok för tidigt. Jag saknar henne enormt mycket.. Jag kan se henne framför mig i all sin guldprakt och med all sin personlighet som jag fullkomligt älskade. Hon var nog den häst som passade mig allra bäst -  knasig, tokig, underbar, glädjestrålande, full med energi och helt enkelt magisk. 

Vissa kan tycka att jag köpte ny häst på tok för fort och att man behöver sörja sin ädla springare innan man köper nytt.. Visst, det kan man. Men det är inte för mig. Jag är sådan som ser framåt och vill framåt. Det är ingen idé att gråta över spilld mjölk utan man får helt enkelt försöka torka upp och gå vidare.  Jag kan hantera både glädje och sorg samtidigt.

För glädjen och energin kommer i form av Theodór!! En riktigt ädel häst. En riktig gentleman på blott 4 år. En sann glädje att jobba med och något att växa ihop med. Min hovslagare undrade om det verkligen var min häst för han hade aldrig jobbat med en sådan enkel häst som jag ägde.. Han tyckte också att han var extremt flott och att jag hade gjort ett bra köp. Teo är riktigt rolig att rida, svår ja, men rolig. Vi utvecklar vårt samarbete successivt och tränar lite så där lagom mycket.

Kjartan har också (äntligen) börjat acceptera Teo så förhoppningsvis kanske vi kan släppa ihop dem snart - så de får större hage och kan få njuta av varandra.. Klia på varandra osv. Det är alltid roligare när hästar kan gå ihop än att de ska gå i hage bredvid varandra och det blir lättare för mig också med tanke på hagar osv.

Ny vy från sadeln.. Svart häst.. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar