fredag 19 augusti 2016

Hungriga hästar och mörker

Det märks att det börjar bli höst för hästarna har börjat sätta vinterpäls i raketfart. Redan nu noterar jag att de börjar bli fluffiga. För att inte tala om den här mathysterin de sätter igång den här tiden! Det är mat, mat, mat, mat på hjärnan. Tänk att den instinkten finns kvar fortfarande, att hästen måste äta så mycket som möjligt nu för att klara av den karga vintern - trots det faktum att nuförtiden står nästan alla hästar i hagar/stall och får foder på bestämda tider. Teo och Kjartan är inga undantag, båda äter upp allt jag serverar och är riktigt irriterade över att inte få mer mat eller att jag inte fodrar snabbare när det är matdags. Teo är nog värst, han blir rent ut sagt superarg om han inte får maten fort nog. Det noterar jag även när vi går till hagen där deras mat har serverats. Teo nästan springer till sin hö-hög och nåde den som kommer i närheten. Bra att veta inför hopsläppet med Kjartan.

Mörker ja. Det börjar bli mörkt också. Kvällarna börjar skymma tidigt och lamporna hemma sätts på tidigare och tidigare. När jag tar ut Ida på sista kvälls-kisset (vid 21-tiden) så måste jag tända utebelysningen för det är becksvart hemma. Även på morgonen är det bli mörkt (vid 5-tiden). 
Glöm inte reflexerna nu då! Även om ni tror ni syns så är det alltid bra att ha något reflekterande på sig.. Mötte en mörkklädd människa imorse på vägen till stallet och jag såg knappt personen förrän jag var riktigt nära.

På med reflexer !!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar