torsdag 17 maj 2018

Bakdel, bett, ridvolt

Återigen blev det ridvolten då värmen låg på runt 30 grader och solen sken för fullt. In med alla 4 hästar och så lite borsta inne i stallet medan de njöt av svalkan i stallet, insektsfritt och bara stå och vila utan att tänka på någon annan häst.

Borstade av Kjartan och gosade en stund med honom, han håller fortfarande på att släppa vinterpäls så det rasar en hel del ner på backen.

Borstade sedan av Teo och så på med sadel, träns med annat bett (2-delat enkelt rostfritt bett den här gången) och så ta med Ida för att promenera ner till ridvolten. Väl där så fick Ida sitta i domarbåset igen och så upp på Teo för mig själv.

Skrittade runt en stund på långa tyglar och sedan korta tyglar och började med böja bogen genom att rida halvt igenom och flytta honom för skänkeln. Inte för bråttom, inte för tvärt, inte för mycket utan så där svenskt "lagom".  La mig sedan på volt och flyttade ut bakdelen, typ skänkelvikning..

Startade tölten och repeterade momenten ovanför fast då i tölt.. När han gick riktigt bra eller försökte riktigt bra, så stannade jag, berömde, skrittade en stund på långa tyglar för att sedan återigen starta tölten. 

Fortsatte så här en stund för att sedan fatta galopp från tölten och lägga mig på en liten volt för att sedan öka volten till större volt och så ner till liten volt igen. Efter ett tag bad jag om tölt från galoppen, något Teo har väldigt svårt med då han har en stark trav, några försök tog det men efter ett tag kommunicerade vi korrekt och fick till galopp-tölt-galopp..

Väldigt nöjd och berömde, satte av, hämtade Ida i domarbåset och tog en avslappnande promenad med dem båda. Spolade av killen i stallet och sedan ut i hagen igen där han rullade i värsta dammet.

Bettet jag använde nu var mycket bättre!! Han tar för sig mer och vågar använda bettet som det ska användas och kryper inte in med huvudet. Så det här bettet får stanna på tränset en stund.

Morgonmys igår i hagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar