onsdag 30 maj 2018

Men det blev ju stökigare med tävlingsanmälan?!!!

Jag tycker nog att det här med tävlingar är tillräckligt stökigt och det känns som om det har blivit stökigare.. eller så är jag oerfaren på alla system men det sa ju vara enkelt för oss "nybörjare" också.

Så här är proceduren:

1. Du måste bli medlem i någon lokalklubb. Det gör man genom att gå in i lokalklubbens hemsida, klicka fram "ansöka medlemskap" och så hoppar man in i ett annat system, nämligen IdrottOnLine. Där får man skriva lite saker som adress, vad man söker osv. och sedan tar någon vänlig själ över ärendet på lokalklubben som ser till att rätt saker blir ifyllda..

2. Du ska betala medlemskapet och därefter är du en fullvärdig medlem.

3. Sedan ska du då ansöka om ryttarlicens och naturligtvis är det i ett annat system, nämligen Indta.2. Då måste man logga in (alltså nytt nummer, nytt lösen) och så genom en smula krånglig procedur - som om medlemsdelen inte var krånglig nog - så måste man betala via kort och så har man förhoppningsvis en licens.

4. Sedan kan du då börja kolla in tävlingar och anmäla dig, naturligtvis via då den här Indta.2.. eller inte. För väldigt många föreningar använder Icesale..

5. Och om du ska in på Icesale måste du då ha nytt användarid och lösen.. och lägga in dig själv som ryttare med medlemsnr, adress osv. Och så hästen förstås..

6. Men det blev inte klart där på Icesale..Utan du ska lägga in foto på hästens vaccinationer, hästens pass, din licens.. 

7. Sen kan du anmäla dig och glöm för guds skull inte att betala direkt, för annars riskerar du att missa tävlingen!

Jaja.. det är bara att rätta in sig i ledet och följa det som krävs.. Men lite stökigt är det. Kan man inte ha ett enda system istället för så här många???

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar