måndag 21 november 2016

Mycket helg

Som jag misstänkte blev det en väldigt aktiv helg (som alltid).. 

Jag håller på och planerar rätt mycket nu inför nästa år då min (sista) stallkompis också flyttar sina hästar från kollektivet i slutet av december till ett mer helpensions-ställe, faktiskt till samma ställe dit min första stallkompis flyttade. Då blir jag helt ensam i min lilla stalldel och får sköta mina hästar helt själv - lite tufft blir det - men ändå inte. Jag gör nästan allt själv redan nu, släpper ut mina hästar på morgonen, min lunchhage fodrar dem på dagen, jag kommer dit och tar in dem på eftermiddagen och rider. Men det är kvällarna som blir bekymret.  Det finns en bunt stora hästar i stallet också men de har ett helt eget kollektiv med sina egna regler. 
Nåja, problem är till för att lösas. Det blir bra det här, som alltid. Utmaningar är till för att utmanas!!

Lördagen började med morgonfodring och så började jag städa rent lösdriften. Jag tog bort alla mina stolpar, all min tråd, alla mina grindar, alla förbättringar jag hade gjort på hagen - ingen idé att hålla på den hagen längre eftersom det kommer bara vara mina 2 kvar där nere och det blir för mycket bete för 2 isisar, då är det bättre att de stora hästarna får tillgång till den hagen. Då får mina hellre vara i hagen vid stallet och sova inne på nätterna. På somrarna finns det gott om snål-betes-hagar vid stallet för mina pojkar..
Sedan kom mamma. Vi tog en tur i skogen, helt okänd mark för mig och naturligtvis hamnade vi i kärr-område och fick slafsa genom dessa (ibland djupa) kärr. Men hästarna bara knatade på och jag blir mer och mer fascinerad av hur cool Teo är! Han bryr sig inte om mycket inte, han bara gör..  Sedan fixade vi klart vinterhagen för Kjartan och Teo, så att de mer permanent kan vara i dessa två hagar..

Efter det hemåt där pappa jobbade på med att bära stockar, jag har ju en del hemma. Så jag assisterade honom medan mamma fyllde på mitt vedförråd inne. Lite middag med föräldrar och så åkte de hemåt. Planen var att jag skulle kvällsfodra hela stallet men det var en stallkompis som var snäll och tog detta så jag däckade tidigt i sängen..

Söndagen upp igen tidigt och så till stallet vid halv åtta ungefär. Jag och en stallkompis rider ca 1-2 ggr/månad i ridhuset som finns väldigt nära stallet. Otroligt fint ridhus med massa speglar, jättefin liten avdelning där man kan klä av sin och hänga av hästen täcke (om man rider med sådant) och så infravärme i ena hörnet för tränaren, eller publiken. 


Vi red på ca 40-45 minuter i både skritt, trav, galopp, tölt, grisepass (haha).. Det gick mycket bra och Teo blev väldigt trött.. och svettig.. men det blev jag med. 

Sedan hemåt och väl hemma dök min stallkompis upp med sin familj och hund (som Ida hatar) för att hämta massa ved. Jag har en del att bli av med..  Fika, visning av hus och så lastade de bilen full och drog iväg hemåt. Ida var mindre nöjd över att den där "äckliga" hunden hade varit överallt hemma..

Sedan åka till stallet (igen) för att ta in alla isisar och så gosa lite med dem för att sedan åka hemåt igen. 

Och det var den helgen....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar