måndag 2 maj 2016

Mycket stall i helgen

Ibland undrar jag varför jag inte har en säng och ett litet kök i stallet för jag är där så mycket. Eller skaffar en egen liten gård så att jag kan ha huset bredvid stallet - ja just ja, pengar..

Lördagen kom mamma till stallet och vi städade,  mockade, red, städade lite till, släppte ut hästar, tog in hästar, fodrade och hade så där underbart mysigt man kan ha det i stall.. Hon dök upp vid 9-tiden (?) och åkte vid 18-tiden.. Snacka om lång dag. Alltid lika mysigt när mamma kommer över och vi kan njuta av hästarna tillsammans.
Tuffingen morsan!

Söndagen var också massa stall.. Ett stycke busponny skulle tränas och jag hade kallat in mitt expert-team av ungdomar som skulle rida honom. De är lätta, duktiga och har mycket balans och kan förmedla deras känsla i ord så att jag och den lille ponnyns ägare kan fortsätta med våra lektioner. Det är alltid lika svårt att träna en busig ponny när man själv inte kan sitta upp och känna vad ponnyn pysslar med, då är det bra med en lätt tonåring.. 
Busponnyn har kontrollerats hos veterinär, sadelmakare, hovslagare och det är helt enkelt inget fel på honom, han bockar inte ute utan bara på ridvolten så det här är en olat han har lagt till med pga att ägarinnan antingen stannar eller ramlar av när han bockar.. Smart ponny :-)
Cassie fick jobba med honom.. Och som han försökte, alla knep i bagaget plockades fram hos honom men den envisa ryttarinnan (16 år) satt kvar. Hehe.. Lille busponnyn slutade efter ca 30 minuters träning.  
Busponny in action.. Foto: Isabell Jorvén

Då fick busponnyns ägare sitta upp och voilá: Han bockade inte ett smack utan galopperade fint med henne på volt.. Vilken lycka!!

Issa och Fia fick inte heller gå hem utan att ha ridit. Issa fick prova stallets största häst, ca 170cm, och uppleva storhästens magiska värld (f.d travare) plus tölt på denna stora häst. Då brast hon ut i asgarv! 

Fia fick rida Kjartan - första gången hon red ensam utan ledare och det var länge sedan hon red överhuvudtaget. De övade serpentiner i trav! Kjartan såg väldigt nöjd ut av att bli gosad av en yngre ryttarinna..

Jag tror nog alla tjejer blev svettiga, nöjda, lyckliga över att få rida hästarna. Jag blev superlycklig över att de ville komma över och hjälpa mig med dessa hästar. Ägaren till busponny och storhästen blev så nöjd med resultatet så nu har de en stående inbjudan att komma och rida hästarna.

TACK Tjejer!! Och tack Annica som skjutsade dem och dessutom höll mig sällskap när de red, alltid lika roligt att träffa dig och som alltid - vi träffas alltför sällan..

Sedan åkte jag hem efter 2 mycket långa intensiva men roliga stalldagar och jag kan säga att vi båda kraschade i soffan.. Det blev en tidig kväll hemma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar