onsdag 11 maj 2016

Bling-bling på tävlingar

Jag såg många ryttare på tävlingen i helgen som hade olika sorters bling-bling. Ni vet, tränset har ett pannband som glittrar, schabraken har rand med glitter längs kanten, ridstövlarna har bling, hjälmen har massa strassbling på sig..

Jag kan säga att det gör inte ritten bättre, snyggare och domarna dömer inte högre för det.. Men det är bra snyggt faktiskt. Min domare t om fnissade lite när hon såg allt bling, särskilt det på hjälmarna och ibland så ifrågasatte hon om de har tänkt på de nya hjälmkraven som träder i kraft snart..

Jag gillar bling.. Och jag vet att det inte gör varken hästen, ryttare, gångarterna bättre men det gör tävlingen lite extra rolig. Det är som att gå på fest, inte kommer man till festen i jeans och t-shirt utan man drar på sig lite glammigare kläder med lite smycken och smink.. Ungefär så tycker jag det är på tävling, man "glammar" upp sig.

Det finns inget i FIPO 2016 eller Svenska Tillägget TR 2015 som säger att man inte får ha bling.

Svenska Tillägget 2015
"Utöver vad som föreskrivs i FIPO om ryttarens klädsel är klubbtröja och islandströja tillåtna. Skyddsväst får användas. Shortchaps tillsammans med ridsko är tillåtet."

FIPO 2016
"At all times when mounted at a breeding show and/or sport competitions riders must wear a riding helmet approved by the country hosting the event.

At international sport competitions riders should wear a riding jacket or plain sports pullover or waistcoat, riding breeches with riding boots or jodhpurs with Jodhpur boots. In pace race and pace tests, riders should wear riding breeches with riding boots or jodhpurs with Jodhpur boots, but otherwise may be dressed casually. Spurs are forbidden. At all times when mounted at a breeding show and/or sport competitions riders must wear a riding helmet approved by the country hosting the event.  "

Det ståt t om inget om att man måste ha vita ridbyxor eller svart kavaj. Så rent krasst kan man lika gärna tävla i vanliga ridbyxor med ridstövlar eller ridbyxor med shortchaps och en tröja eller väst.

Men jag gillar (som sagt) att klä upp mig på tävling och det ser så mycket snyggare ut med en kavaj och ridbyxor. Däremot kanske det skulle vara smartare att ha svarta ridbyxor än vita, ser mindre skitiga ut. Kanske dags att uppgradera tävlingsgarderoben nu när man ändå har varit borta från tävlingar i över 2 år??

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar