tisdag 8 mars 2016

Stallplats för Islandshäst finnes!!

Vi är ett stall på 4 islandshästar ( 3 ston, 1 valack) och det skulle vara trevligt om vi kunde få in 1-3st islandshästar till i vår flock. 2 ston går ute dygnet om/året om medan 1 sto och 1 valack går in varje dag.

Vi söker dig som gillar att vara installerad i ett kollektiv stall, som vill ha sina hästar ute så mycket som möjligt, som kommer med smarta idéer, som gillar att besluta/planera och hjälpa till.

Var:
Toftesta gård i Brottby..  Väldigt nära Bilisten..

Stallet:
Det är ett stort stall med stora hästar i ena delen och islandshästar i andra delen. De stora hästarna söker också några hästar, så är du intresserad maila mig skickar jag dig vidare..
Vi umgås och har roligt tillsammans men vi delar inte på arbetsbördan. Islandshästarna har eget kollektiv medan de stora har sitt kollektiv - mycket pga olikheterna när det gäller fodringspass osv.

Vi har spolspilta, varmvatten, fikarum, en egen sadelkammare i vår stalldel (en box) men det går nog att lösa om man så önskar att vara i den varma sadelkammaren. Vi har torkrum för täcken och även mer förvaringsutrymmen om så önskas.

Fodringar:
Vi har i nuläget 2 fasta fodringstillfällen, morgon och kväll som delas lika på antal hästar man har. Totalt 14 fodringspass per vecka vilket innebär med 4 hästar =  ca 3 pass/vecka.  Passen innebär lite olika beroende på säsong men fodra, ge vatten, kolla hästar brukar vara det som passen består av.
Lunch ges i mån av tid..
Hösilage och Hö köps av bonden som kör fram det till hagen där varje hästägare väger sin del per dag till sin häst. Vi tror inte på fri tillgång så här är det fasta fodringsscheman som gäller. Vatten dunkas ner (vintertid) av de som har hästar i hagen och sommartid slangar vi vatten från stallet.

Hagen:
En stor hage som kan delas på alla möjliga sätt beroende på hästarnas behov och önskemål. 2 lösdriftskjul finns i hagen som ägs av nuvarande islandsfolk som finns i stallet.

Ridmöjligheter:
Vi har en belyst ridvolt som är lagom stor.. Det finns ridhus i närheten (skritt max 10min) som man får rida i om man önskar (bokningssystem och betalning 80kr/tillfälle)
Vi har väldigt många ridvägar men för att komma ut på de riktigt långa vägarna (roslagsleden t ex) krävs det att man passerar eller går längs med en bilväg eller går under motorvägen via en tunnel.

Priser:
Kallhyra 1375 för en mellanstor box och då ingår allt förutom foder och strö.

Men om vi tänker oss hö på detta så blir det då per månad:
Observera att det bara är cirka-priser!!!  Hösilagepriserna kan höjas..
Oktober-Maj: 1375kr + hö 300kr = 1675kr/månad.
Juni-September: 1375kr/månad

Ingenting är omöjligt för oss..  vi försöker förstås göra livet så enkelt som möjligt för oss människor utan att störa hästarnas normala rytm och hälsa. Hästarna går alltid först..
Och naturligtvis ställer vi upp för varandra vid semester, sjukdom etc.

Intresserad??  Börja med att höra av dig till mig: anna.christina.pettersson@hotmail.com
så ska vi se om jag kan svara på ev. frågor och sedan dirigera dig vidare till de som äger stallet..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar