tisdag 24 februari 2015

Liten möter Stor

En av våra stallkompisar har lite problem med att få sällskap till sin häst i hagen. De övriga 6 storhästarnas ägare verkar inte vilja släppa taget om sin stora flock med sin stora hage utan han får gå där ensammen i sin lagom stora hage. Visst ser han dem dagligen men det är inte riktigt samma sak. Han provade att gå med de övriga 6 men tyvärr är det en blandflock och han blev lite för hingstig och betäckte stallets två storhäst-ston som går i denna hage.
Det accepteras inte, varken av valackägaren eller av sto-ägarna. Så han fick gå ut igen.
Han gick tidigare med stallet minsting, en minishettis.. Men denna shettis har flyttat så nu går han ensam i hagen igen. Han är 170 cm hög.. ca.. och kallas Kungen!

Eftersom ingen verkar vara intresserad och eftersom jag har haft lite problem med att hitta plats åt Kjartan så kände jag att det här skulle vara perfekt! Brana & Svipa kommer att börja brunsta snart och då får Kjartan gå ut ur hagen. Inte för att han betäcker utan för att Brana och Svipa börjar slåss med varandra om att vinna makten över mannen i hagen. Intriger intriger..

Så min plan var tidigare att låta Kjartan gå i en egen hage bredvid Brana & Svipa men kan han gå med Kungen så vore det perfekt. Han får sällskap under sommaren (ca juni-aug) , slipper stå inne jämt och ständigt när Svipa är på tävling.. Funkar det så funkar det, funkar det inte så får vi gå tillbaka till plan B igen. Inga problem..

September hagen.. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar