torsdag 31 juli 2014

Kjartan ska inte få en kompis..

Näe.. Jag trodde fel.. Stallets snart minsta häst som kommer i helgen eller i början på nästa vecka, ska gå med stallets största häst.. Rätt kul faktiskt. Den här lilla minishettisen kan nästan stegra under magen på den stora hästen.. Anledningen till detta är förstås att ägaren har en stor häst och en liten liten pålle.. Det blir lättare att hantera då, rätt förståligt. Jag vill ju ha Kjartan nära Brana så jag lätt och enkelt kan hämta in båda samtidigt.

Nåja, planerna för vår gamle herre fortlöper. Vi tänkte faktiskt ta och sätta ihop Kjartan med våra damer men inte förrän hösten är här och brunsten på damerna har minskats. Brana, Svipa var rätt brunstiga i maj men efter det har de lugnat ner sig men man vet aldrig. Inte för att Kjartan är en herre som hoppar upp men man ska aldrig säga aldrig, dessutom kan damer bli rätt bråkiga när de brunstar.

Varför vi funderar på att sätta ihop dem? Logistiken med vatten och mat blir lättare då under vintern. Under sommaren har de varsina vattenkar och gräs i hagen men under vintern är planen att inhandla en uppvärmningsbar balja så att de har vatten dygnet runt - när de inte står inne.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar