tisdag 19 december 2023

Summering 2023

 Ja, det är 2 veckor kvar tills nya året träder in och jag brukar försöka summera lite hur året har varit.

Vi kan säga så här; Ett riktigt skitår har det varit men ganska gott slut. Jag har inte varit så engagerad det här året på något då det har varit på tok för många i min närhet som har försvunnit, på det ena eller andra sättet. Det har varit rätt tufft, eller faktiskt väldigt tufft. 

Jag har haft rejält ont i ryggen, har det fortfarande i omgångar, och linkat/stapplat/gått till naprapat och sjukgymnast som har skickat mig på magnetröntgen där vi upptäckte att jag har kotor som sitter snett efter traumatisk avramling något år före. Så det har varit mycket fokus på det under första delen av året. Jag mår bättre nu men får slängar av smärta då och då.


Ida konstaterades ha en obotlig och dödlig sjukdom som heter Insulinom. Hon blev opererad med allt vad det innebar samt nästan döende de första dagarna på djursjukhuset då hon inte ville äta, var hysterisk för matte fick inte komma och hälsa på (?!! dumma djursjukhus) men med lite anti-depressiva medel, smärtlindring, droger så började hon återhämta sig. Vi går på regelbundna provtagningar men än så länge är hon pigg och glad men jag vet att hon kommer inte leva så länge till, kanske 6 månader. 



Min guldgule prins Ketill som jag sålde för många år sedan har avlidit vid 30 års ålder. 

Mammas underbara följeslagare hunden Molle togs bort mitt i sommaren pga njurarna hade packat ihop. En riktigt sorg för min mamma eftersom hon hade det tufft just då.


Min absolut bästa stallkompis lämnade stallet och flyttade ner till Småland. 

Mamma köpte en ny liten shih-tzu som är ett riktigt glädjeämne. Vi åkte ner och hämtade honom i juli.


Och i slutet av juli kom mörkret.. Min underbara pappa dog efter en mycket kort tids sjukdom. Han skulle inte gå bort, han skulle inte ha försvunnit, det var inte menat.. Men det dök upp en sjukdom som ingen av oss visste om och han gick bort extremt fort. 


Vandrat i Idre. Det var riktigt mysigt och det ska jag göra nästa år igen. Visserligen tidigare på året, jag gillade ju kylan men nu ska vi vandra i augusti. 

Ovanpå allt det här så valde jag att ta över hela stallet, vilket innebär att inte bara de 5 isis-boxar jag har skött hitintills utan det blev 9 boxar till med 3 storhästar som redan fanns där och deras ägare/medryttare. Det har inte varit lätt, det har varit en hel del protester från några, en del hårda ord men jag tror att efter ca 20dgr börjar folk vänja sig och verkar börja tycka att det är rätt ok, inte perfekt men ok. Det är jag nöjd med. Hela stallet är fyllt till bredden nu med islandshästar och dessa 3 storhästar så det är kul, nåja 1 box kvar men den kommer fyllas inom kort tror jag. 


Jag glömde att jag fyllde 50 också i början av året.. Men det var ju inget att fira

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar