måndag 30 augusti 2021

Platå, inridning

 Alltså det är ganska tråkigt just nu.. Ridningen går bra och så men det är generellt tråkigt. Tror Covid-buggen har kommit till mig nu, inget händer, inget roligt, inget WOW.. 

Teo går väldigt bra men det är just det. Det går väldigt bra hela tiden.. Varken bättre eller sämre, "bara" väldigt bra. Det låter lite knäppt jag vet, för vem vill inte att hästen går bra men jag behöver mer utmaning. Jag skulle vilja tävla men det krävs lite insatser på släpet så jag vet inte om det är värt det detta år. 

Jag ska snart börja träna Solfari, efter han har fått skor på sig vilket sker 8 september. Då börjar handhästandet, longering, tömkörning och ngn gång nästa år tänkte jag väl börja rida honom. 

Nästa år blir han 4 år.  Den här trenden med att rida in hästarna vid 3 års ålder har jag och kommer nog fortsätta tycka är vansinnigt. Jag kan förstå det till en viss del för man kanske ska visa hästen vid 4 års ålder (även det tycker jag är vansinnigt) men att rida in en unghäst vid 3 års ålder, när den ska vara ute i flock och busa för att, muskler och senor/ligament, skelett ska stärkas (hästen växer fortfarande fram till 6 års ålder).. Näe, jag ska vänta till april/maj 2022 innan det blir ridning. Då är han 4 år och mer redo för ridning. Han ska motioneras, tränas, vänjas vid det mesta innan jag sitter på honom. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar