måndag 23 augusti 2021

Nya stallkompisar

 Nu börjar det hända grejer i stallet. Dels så är storhäststallet fullt med massa härliga stallkompisar och hästar men nu så får även vi in en stallkompis! Det är skönt att få in lite fler hästar då allt blir mycket lättare med mer sällskap i stallet och hagen för hästarna och dels så får vi alla lite avlösning på helgerna. Jag har aldrig känt mig ensam eller överarbetad men det är alltid skönt med fullt stall. 

Så nu kommer det antagligen flytta in en ägare i september med 2 islandshästar, en valack och ett sto. Detta ger förstås lite merjobb med att planera hagar, eftersom dessa två hästar kommer gå i egna hagar och meka med boxarna men det här blir bra. 

Och så blev det en berömd ketchup-effekt. För nu hör ytterligare en person av sig och vill flytta in. Så vi får väl så vad som händer. Kul är det! 

Solfari fick byta box till en liten mindre box för att de nya ska få plats. Han kanske inte är jättenöjd med detta då han gillar att vara nära Teo men sånt är livet! Ibland måste man byta plats. 

Rider gör jag, växlar mellan att träna på volten och rida ut. Det går bra och jag noterar också att hästarna börjar sätta vinterpäls för de ser redigt tjockpälsade ut redan. Teo får sån tjock päls och allt kliar på honom samt all stöv lägger sig som en matta på honom så vi får se hur länge vi båda står ut innan vi börjar raka av allt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar