fredag 1 januari 2021

Nyåret!

 Många djurägare våndas över nyåret och jag förstår dem verkligen. Jag själv ser alltid till att ställa in hästarna på box, ställa automaterna lite senare än normalt men sedan är de där i sin trygga miljö. Jag kan inte göra mer för dem. Hela stallet har en liten nattlampa tänd under natten just denna natt. De få gånger jag har hästar på lösdrift har jag stått på ställen där det inte finns några andra hus än gårdsfolket och inga smällare hörs eller syns. Men jag har ändå stått i hagen och gett dem lite extra grovfoder för säkerhets skull.

Red gjorde jag också igår, rätt sent på kvällen medan vi hörde smällare både här och där men jag tror det är bra att rida så man får ut lite energi och spänning ur hästen, så hästen är lite lugnare.  Bra gick det också, vi övade på volten med tölt och galopp.


Sedan åkte jag hem! Lagade en god middag i min ensamhet, hade ljus tända, njöt av tillvaron och middagen. 

Jag har aldrig haft hundar som är rädda för fyrverkerier, min förra var precis lika lugn och den hunden satt i min jacka när jag var ute och partajade på nyåret. Låg och sov inne i jackan när jag stod ute och tittade på alla fyrverkerier. För jag älskar fyrverkerier och smällandet.

Ida är precis likadan. Hon låg och sov gott medan folk i området smällde fyrverkerier så mina rutor skallrade (låter fyrverkerierna mer nu när man bara får köpa lådor??). Men hon bryr sig inte alls utan njöt av tillvaron i soffan. 

Så här sov Ida kl 24:00 den 31/12-2020 medan det smällde utanför

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar