lördag 9 januari 2021

Rider, rider och rider

 Tjohoo, här går det undan! Dagarna bara rusar iväg i allt fortare tempo men så är det väl när det blir rutin på allt. 

Jobbar för fullt med Teo med energi, glädje, styrka, kondition, steglängd osv. Går faktiskt vansinnigt bra! Han behövde få upp farten och det kan jag lova att han har nu! Dundrar på i ökat tempo tölt eller kör kapplöpning med sin racekompis när vi galopperar lååånga sträckor. Otroligt roligt. 3 ggr/vecka blir det ridvolt där vi övar mjukhet, följsamhet och tränar på de där små finesserna man behöver finslipa.

Solfari är där han är just nu. Jag gör inte så mycket ännu men det jag gör är nog rätt lagom. Leda ner till hagen, invänta grimma av och så ut i hagen. Hämta i hagen, vänta vid grinden tills matte säger att "nu går vi", ledas upp till stallet, invänta att matte tar av grimman, tillåtas borstas och kratsa hovar utan att snurra i boxen eller göra annat hyss. Riktigt duktig faktiskt.

Jag har tagit över hela hagen efter de två hästarna som flyttade. Nu har mina två killar hela hagen och helt plötsligt har mina två slutat bråka så mycket, antagligen för att de har fått mer yta att röra sig på.. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar