onsdag 7 november 2018

Stall..

Jag har tänkt på en sak.. vad det är många som flyttar runt med sina hästar i olika stall!?! Vad kan det bero på?? Jag kan bara se på mig själv.

Långarnö (Grillby) - flyttade för jag träffade en karl i Täby.
Fridhem - flyttade för att stallet las ner
Dyvinge - flyttade pga att min häst fick gå med bara 1 häst pga betäckningsrisk (blandflock), det blev för mycket egen skötsel. Långa avstånd till hemmet..
Klingsboda - flyttade pga förändrade familjeförhållanden på gården
Genas - flyttade pga stallet las ner
Vågsjölund - flyttade pga att min häst blev sönderslagen av flocken.
Kårsta - flyttade pga jag fick problem med gårdens folk.
Klingsboda - (igen) flyttade pga ändrade familjeförhållanden på gården
Toftesta - där står jag nu..

Så få se nu.. 4 gånger har jag flyttat pga stallet las ner. 2 gånger flyttade jag pga hästens bästa. 1 gång pga mina problem med folk på gården och 1 gång pga en karl.. På totalt 22år.. Det är inte många gånger, 8ggr på 22 år.

Toftesta trivs jag väldigt bra på eftersom det är som mitt egna stall. Mina regler, min hage, mitt stall. Jag kan göra vad jag vill (nästan) och gör allt själv tillsammans med min stallkompis. Vi fodrar, mockar, släpper ut, städar, mekar hagar, mekar boxar och har helt egna rutiner - det passar oss perfekt
Sedan är det en stor fördel att det är på vägen till/från jobb/hem, vilket blir perfekt då jag passerar varje morgon och varje eftermiddag.  Jag tror jag har stått på Toftesta sedan maj 2014. När det är ett sådant litet stall, så gäller det att man hittar likasinnade personer att stå med - så det inte blir för många kollisioner mellan åsikterna.

Toftesta stall
Mina två boxar.. och hästar..
Jag måste säga att alla stall har varit väldigt trevliga, och gårdens ägare har varit väldigt trevliga och otroligt snälla - då de flesta gångerna har skett ganska akut.

Stall, stallkompisar, hästar och hagar har alltid sina olika problem, det kommer man aldrig från, oavsett om man äger stallet själv eller hyr in sig. Det är alltid saker som kan bli bättre, personer man helst vill undvika, hästar som alltid är lite stökigare, miljöer som alltid kan bli bättre. Men "gräset är inte grönare på andra sidan av staketet"..

Så länge hästarna mår bra - brukar jag numera försöka följa. De ska ha en bra hage, bra ventilation i stallet. Resten kan man lösa genom lite olika kompromisser.. Men det är klart - som det är nu, är riktigt perfekt. Om jag hade haft eget stall, alltså verkligen ägt eget stall, så är jag ganska nära nu hur jag vill ha det.. Tror det är tre saker till som jag önskar:

1. Lösdriftsskjul
2. Fönster i mina boxar
3. Elektrisk balja i hagen med värmeslinga-vattenslang till hagen.

Och kanske lite hårdare underlag i paddocken, förstås..  Större hage vill man alltid ha..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar