tisdag 20 november 2018

Flytt, Lektion, Vila, Julmys

Det har varit en väldigt aktiv helg.. Jag hjälpte brorsan att flytta då han och hans sambo har valt att gå skilda vägar. Det är alltid roligt att träffa syskonen och den här gången fick jag chans att träffa hela bunten. Så det var syrran och mina två bröder. Den ena brorsan hade släp med sig och jag hade hästsläpet. Så vi packade och körde, packade ur och körde, packade och körde.. Jag måste säga att jag är en riktig expert på att backa med släp. Vi skulle backa runt en liten "rondell" vid brorsans gamla hem och likaså uppför en backe med liten böj på hans nya ställe. Brorsan fick ta loss sitt släp vid gamla hemmet och dra runt släpet och fick kämpa rätt länge med att backa på det nya stället och tittade bakåt genom att vända sig.. Jag.. backade runt allt och använde sidospeglarna och fick aldrig göra om.. Mmm, det är bra med att köra hästsläp ofta och träna backning ofta.. (hehe, jag som är yngst gjorde bäst)..

På något sätt lyckades jag poppa en ådra när jag lyfte en tung kartong så min handled svullnade upp till max, knallröd.. Blev inget mer bärande för mig men däremot kylde jag armen och hade högläge för det blev lite läskigt där - trodde nästan huden skulle spricka och blodet skulle välla ut.
Jag känner mig lite öm om handleden men annars är allt ok..


 Bilden visar efter kylning, hårt lindning så svullnaden hade gått  ner..


Den här bilden visar dagen efter..
 Jag åkte mot stallet efter brorsan fullastad med spånbalar i släpet och undrade lite hur jag skulle lyckas med att bära dem när jag var lite halvskadad men min snälla stallkamrat med sin kille var i stallet och bar alla balar så jag fick vila. Underbara stallkompis!!

Dagen efter var det lektioner och många lektioner blev det. Duktiga elever med såna ambitiösa mål, som jag vet att de kommer lyckas med. Det är utbildning för mig med, varje gång jag instruerar och jag får sådan ridkänsla varje gång jag är där. 
Men Teo fick vila eftersom jag ville vila handen. Det fick räcka med att jag och stallkompis vägde hö för hela veckan framåt..  Så det blev en tidig kväll från stallet för både hästar och oss.. Ingen av oss ville rida, vi var båda rätt trötta så det var skönt.

Måndagen blev en liten snabbis till stallet och mocka, släppa ut, fodra.. Hovis kom och skodde Teo med vinterdojor, snösulor och 2-brodd.. Vi kör med 2-håls skor eftersom Teo vrider sina hovar vid nedslag och när jag har haft 4-brodd så vrider han lös skon varje gång så min hovis rekommenderade 2-håls och det fungerar riktigt bra. Så då blir det lättbroddat istället.

Efter det mot mitt favoritinspirations-stället IKEA. Jag skulle testa möbler för mitt jobb samt köpa lite egna saker. Ett väldans hattande mellan olika soffor, olika stolar och olika bord. Titta på lampor, mattor och annat skojsigt. Fick en superbra (enligt mig då) idé på hur jag ska göra köket nu, så den planen börjar sakta komma till ett mål - ska göra om köket snart.  En lunch på Ikea blev det också, väldigt sällan vi lunchar där men igår så hände det.


Rusta blev det en liten sväng till också eftersom de har så vansinnigt roliga julssaker. Köpte en stjärna och äntligen öppnade jag plånboken lite mer och köpte min efterlängtade flaggstångs-belysning..  Satte upp den i -3 graders mörker och den blev sååå fin.

Tog bort mina gamla mattor i vardagsrummet och installerade mina nya, annorlunda men fint. Är så van vid mina knallröda mattor så nya beiga blev lite ovanlig känsla.. Supernöjd dock!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar