torsdag 6 april 2017

Tävlingssektionen förtydligar..

Det här gillar jag...  Tävlingssektionen har noterat att folk inte förstår de nya reglerna om de olika nivåerna och har förtydligat sig väldigt bra på hemsidan.. Jag kopierade det som skrevs där.
Jag tycker också om att man inte kvalar in till SM genom att ha uppnått kvalpoäng på föregående SM.. Lika villkor för alla..

Så jag och Teo kan alltså rida på nivå 2-4...  Men det var fasligt få tävlingar på SIF:s hemsida?! Trots att trycket är högt från alla ekipage.. VAR är alla tävlingar??
Och det är lite knasigt tycker jag att man loggar in på http://idrottonline.se/ för att lösa sitt medlemsskap men ska man sedan tävla och fixa med licenser så går man in på http://indta.se/

Ska man gå in på indTA för att hitta tävlingarna eller ska man gå in på SIF:s hemsida, Icesale, eller lokalklubbarnas egna tävlingssidor??? Det finns ju tävlingsproppar överallt - kan inte hela SIF samla ihop sina tävlingsproppar, så vi ekipage kan få någon överblick över det hela...

Vill du rida på Nivå1:
Då måste du och den häst du skall tävla någon gång i er tävlingskarriär (gäller alltså även bakåt i tiden så poäng uppnådda till exempel 2012 gäller) uppnått nedanstående poäng på någon slags officiell tävling.

klass/gren         T1    T2    V1    F1
Vuxen            6.30    6.00    6.30    6.00
Ungdom        5.60    5.40    5.60    5.10
Junior            4.90    4.90    4.90    4.80

Vill du rida på Nivå2 eller Nivå3 tävling:
Inga kvalgränser för att delta. I princip är det då bara en fråga om plats. 

Vill du rida på SM?
För att vara berättigad att rida på SM så måste kvalpoängen till SM ha uppnåtts på någon tävling enligt nedan. Den poängen måste ha uppnåtts på tävling efter senaste SM, med andra ord så gäller poäng uppnådda på SM2016 INTE som poäng till SM2017 så efter varje SM nollställs alla SM-kvalpoäng.

Så för att kvala till SM i: 
T1,V1,F1,T2,PP1: så kan du anmäla dig till Nivå2 och nivå1.

T3,V2,F2,T4,P1,P2,P3: så kan du anmäla dig till nivå3 tävlingar med 5 domare eller nivå2-tävlingar (eller nivå1 om det finns plats i programmet för dessa grenar).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar